Door wie

 Mijn naam is Eric Pouw, ik ben geboren in 1962, en op het moment dat ik dit schrijf ben ik 57. Ik ben (co) vader van 2 kinderen.  Sinds 1987 ben ik psycholoog (NIP) en sinds 2005 haptotherapeut.
Haptotherapeut Zwolle

Als psycholoog ben ik ooit gestart met de behoefte om mensen te helpen, maar wat op mijn pad kwam was meer bedrijfsmatig. Met veel plezier heb ik gewerkt als bedrijfspsycholoog en later organisatie-adviseur waar ik ook leerde om mensen bedrijfsmatig (en efficiënt) te coachen.

Op het moment dat ik aanraking kwam met haptotherapie was dat omdat ik wel ongeveer uitgepraat was met hulpverleners, en ik had behoefte aan ondersteuning omdat ik ernstig ziek was. Ik koos voor haptotherapie. Dat bleek een gelukkige keus. Niet alleen hielp het werkelijk uitstekend, ik werd daarnaast verliefd op het vak omdat ik het idee had dat haptotherapie kon doen wat psychologie alleen maar kon beloven. Ik werk inmiddels met hart en ziel 8 jaar als therapeut. Door mijn eigen beslommeringen ben ik ervaringdeskundig met een aantal situaties. Door mijn eigen jarenlange ervaring in bedrijven kan ik nog steeds makkelijk meevoelen met mensen die door het werk in de problemen komen. Door mijn eigen langdurige traject met ernstige ziektes voel ik mij nog steeds makkelijk verbonden met mensen die daar mee worstelen. Ik werk vanuit de behoefte om mensen zo snel mogelijk, maar altijd in hun eigen tempo, te helpen en te ondersteunen in die tijden waarin dat nodig is. Tegelijkertijd probeer ik mensen mee te geven voor de langere termijn hoe ze kunnen voorkomen dat ze nogmaals in dezelfde situatie terecht kunnen komen. Ik leer mensen het liefst zichzelf te helpen. Zodat de nieuwe inzichten en ervaringen volledig eigen worden en vorm kunnen geven aan de koers die ieder mens uiteindelijk voor zichzelf kiest. Aan het eind van het proces van ondersteuning heb ik ervaren dat mensen met veel vertrouwen zichzelf weer kunnen zijn, en die ervaring verfrist en verdiept telkens opnieuw mijn liefde voor de haptotherapie en de mensen die ik daar mee kan helpen. Ik kan u daarnaast ook helpen bij relatietherapie.